Ruilen & retourneren

Afkoelperiode-Bedenktijd

De afnemer, die de overeenkomst als consument is aangegaan, heeft gedurende 7 werkdagen na de ontvangst van de goederen het recht de overeenkomst ( zonder opgave van reden ) te ontbinden. De afnemer kan het recht uitoefenen door kennisgeving daarvan binnen 7 werkdagen aan vbnvloeren.nl per post, fax of e-mail.

In geval van ontbinding is de afnemer verplicht het ontvangen product binnen 3 werkdagen na kennisgeving van ontbinding aan vbnvloeren.nl terug te zenden en in de staat waarin de afnemer de zaak heeft ontvangen: vbnvloeren.nl moet binnen 3 werkdagen na ontbinding het product in bezit hebben. In orginele verpakking, compleet, niet beschadigd, niet gemonteerd geweest, en ongebruikt. De kosten en risico van het terugzenden van het product zijn voor rekening van afnemer. Ongefrankeerde of niet voldoende gefrankeerde retourzendingen worden door ons geweigerd.

Het recht op ontbinding is niet van toepassing op de aankoop van producten, waarbij verzegelingen zijn verbroken, producten uit de orginele verpakking zijn gehaald, blikken, flessen, jerrycans die geopend zijn geweest, producten specifiek voor u besteld, gemaakt of geassembleerd en zaken die:

                  1   Tot stand zijn gebracht overeenkomstig specifcaties van de afnemer.

                  2   Duidelijk van persoonlijke aard zijn.

                  3   Door hun aard niet terug kunnen worden gezonden.

                  4   Snel kunnen bederven of verouderen.

Bij retournering hanteren wij wel kosten. Deze bedragen 25 % van de totale prijs van de geretourneerde materialen.

De wet koop op afstand is een consumentenwet en dus niet van toepassing voor zakelijke klanten, producten bedoeld voor zakelijk gebruik, of besteld onder een bedrijfsnaam kunnen niet retour worden gebracht of gezonden en dus is de afkoelperiode niet van toepassing.